Dimarts, 06 Gener 2015 01:05

Tímida recuperació de les inversions de l'Estat en les infraestructures de la comarca del Baix Llobregat Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Els darrers dos anys Esquerra Republicana ha vingut denunciant la manca d’inversions en infraestructures

de l’Estat a la comarca. En aquest període hem pogut assistir com s’han anant aturant una darrera l’altre les obres en execució (variant de Vallirana, pont de connexió A2-AP2 a Sant Andreu de la Barca, B40 entre Olesa i Abrera) i no s’inciaven projectes cabdals per reactivar l’economia de la comarca i del país com els accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona, i l’accés en tren a l’aeroport d’El Prat.

Aquest 2014 la tendència ha canviat , així el Ministeri de Foment ha reiniciat algunes obres aturades, i també, ha anunciat l’inici imminent al mes d’octubre dels accessos viaris al Port de Barcelona.

Accessos viaris al Sud del Port de Barcelona
El Ministeri de Foment s’ha compromès a adjudicar les sobres al mes de juliol i iniciar-les a l’octubre. Es tracta d’una nova autovia de 10Km entre l’A2 i el riu Llobregat entre Cornellà de Llobregat i el Port amb un pressupost de 196M€.

Connexió A2-C32 Sant Boi/El Prat/Cornellà
El Ministeri de Foment ha reiniciat les obres aquest mes d’abril. L’obra consisteix en una nova autovia de 2Km entre l’A2 i la C32, i un nou enllaç amb Sant Boi de Llobregat. També, es faran actuacions de reorganització i remodelació de 7 passos inferiors, un viaducte sobre el riu i un pas superior, a més a més, es construiran 6 nous passos inferiors i una passarel·la peatonal.

Pont AP2-A2 Sant Andreu de la Barca
El Ministeri destina aquest 2014 5M€ (tot i que encara quedaran 10M€ més per acabar el pont) per continuar les obres del pont de 2,5Km amb un viaducte de 850m. L’obra es troba al 80% d’execució.

Obres aturades
El Ministeri de Foment no contempla cap partida pressupostària aquest 2014 per reiniciar les sobres de la B40 entre Olesa i Abrera, la B24 variant de Vallirana, els accessos ferroviaris al Port de Barcelona, ni el carris Bus a la B23 entre Sant Feliu de Llobregat i l'Avda. Diagonal de Barcelona.

Llegir 723 vegades

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Ultims alticles