Dimarts, 03 Mai 2016 02:55

El Govern de Catalunya té feina a Cornellà Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Per fi tenim nou govern a Catalunya. És un govern triat amb una Llei Electoral injusta on els vots de la gent de Cornellà valen menys que els de l’Empordà o Balaguer, però tenim Govern.

El govern de Junts pel Si amb el suport de la CUP haurà de demostrar que vol governar per tothom, i per tant, aprofitem per recordar algunes de les coses pendents i urgents amb Cornellà i la seva gent com es va recordar en el darrer Ple de l’Ajuntament. Què hi ha pendent?
El darrer Ple de Gener de l’Ajuntament fou un bon exemple de les coses pendents que la Generalitat té a Cornellà.(Escoles, Educació Especial, suport entitats, inversions,...)
Feina. Què farà el govern per generar més ocupació de qualitat i per protegir els llocs de treball existents? Apostarem per ser un país industrial i no de la logística de l’ocupació de baixa qualitat. Hi ha un pacte comarcal per donar suport a la indústria que la Generalitat anterior no ha impulsat. Què farà ara el nou Govern?
Renda Mínima. Garantirà la Generalitat uns ingressos mínims per tota la gent que no té feina? L’Estatut preveu que les persones sense ingressos i residents a Catalunya puguin tenir una renda mínima, però Mas es va carregar el PIRMI. Tindrem per fi la Renda Garantida que es va promoure des del moviments socials? Cobraran una Renda Mínima tota la gent de Cornellà que ho necessita?
Habitatge. Com frenaran els desnonaments? Aprofitarem els pisos buits que hi ha a Catalunya? Aplicarà d’una vegada el Govern de la Generalitat la Llei 24/2015 per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica i habitacional. Podrem evitar que a la gent de Cornellà la facin fora de casa seva o li tallin la llum, el gas i l’aigua?
Educació. El primer que ha fet la nova Generalitat per millorar l’educació a Cornellà es reduir les línies de P3, i dues escoles patiran ja el curs vinent una nova retallada i veuran com es tanquen aules. És el moment de treballar millor amb menys nens i nenes a les aules però el govern vol mantenir la massificació (25 alumnes per aula) i reduir mestres. Alhora, la Generalitat té pendents pagar a molts milers d’euros de les Escoles Bressol, l’Escola de Música, Beques menjador escolar, etc. S’apostarà per l’Educació Pública per fi?
Salut i Dependència. Recuperarem l’atenció de proximitat? Incrementarem l’atenció a la dependència? Acabaran amb les llistes d’espera i reforçaran els Hospitals comarcals? No sobren llits, ni consultes, ni personal sanitari enlloc, sobra gent amb ganes de fer negoci amb la salut de tots i totes.
Territori. Protegirem i promourem el Delta del Llobregat, el Riu i les Muntanyes del Baix? Donarà la Generalitat un impuls definitiu al Parc Agrari o seguirà apostant per fer aterrar experiments especulatius com Eurovegas?
Aquests són alguns exemples de coses que ha de fer ja el nou govern de Catalunya i que caldrà exigir que faci. Ara veurem com els “nous partits” de Cornellà es situen en relació al govern Puigdemont. Si primer volen defensar Cornellà o primer va el seu partit. De moment tot sembla indicar, i tant de bo ens equivoquem, que el grup d’ERC a Cornellà pensa fer de defensor de la Generalitat com feia CiU i que Ciutadans seguirà amb la línia general de crear problemes amb el que no és problema, com la llengua. Queda pendent saber què farà la gent de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà que han donat suport i/o són membres de la CUP que ha fet president Puigdemont.
Recordarà la nova Generalitat a Cornellà? En breu ho sabrem

Llegir 1480 vegades Darrera modificació el Dimarts, 03 Mai 2016 03:20

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Ultims alticles

 • 800.000 puestos de trabajo
  Escrit per

  La reactivación de la economía española está comenzando. En los últimos doce meses el empleo ha crecido en todas las comunidades autónomas y en todos los sectores productivos. 

  a Juan Carlos del Rio Sigues el primer/a a comentar! Llegeix 2025 vegades Llegeix més ...
 • Carta oberta als demòcrates del NO
  Escrit per

  Abans de començar, voldria deixar ben clar a qui NO va dirigida aquesta carta. No és una carta per a tots aquells enemics del referèndum a Catalunya. No va dirigida als que contínuament ens diuen NO al referèndum, NO al fet que la ciutadania pugui expressar les seves opinions mitjançant les urnes i el vot.

  a Jaume Marfany Sigues el primer/a a comentar! Llegeix 747 vegades Llegeix més ...
 • Una Cornellà més laica i educadora
  Escrit per

  Després de les Eleccions Generals, de l’agraïment pel suport a EN COMÚ PODEM de quasi 14.000 persones a Cornellà, i de la frustració per la recuperació electoral de la dreta corrupta del PP, el debat municipal va tornar a Cornellà. Del darrer Ple Municipal voldríem destacar dues mocions, una d’ERC i l’altra d’ICV-EUiA, que recullen reivindicacions “històriques” del nostre Grup Municipal.

  a Arnau funes Sigues el primer/a a comentar! Llegeix 1020 vegades Llegeix més ...
 • Els senyals de trànsit d'Esplugues i el futur
  Escrit per

  La gent d’Esplugues acostumem a dir que el nostre poble només apareix en els principals mitjans de comunicació quan es tracta de desgràcies o de notícies en què, per un o altre motiu, acostumem a fer el ridícul. Aquesta setmana no ha estat un excepció, perquè Esplugues s’ha convertit en un dels primers municipis on s’espanyolitzaran els senyals de trànsit.

  a Jaume Marfany Sigues el primer/a a comentar! Llegeix 862 vegades Llegeix més ...